Køber du for meget nyt tøj? Så begynd at lave det selv

Det kan være svært at finde ud af, hvor meget nyt tøj man har brug for. Ofte køber man mere, end man har brug for, og det kan hurtigt blive en dyr omgang. Mange tøjbutikker lokker med store rabatter på nye kollektioner, og det kan være svært at modstå fristelsen. Men hvis du begynder at lave dit eget tøj, så er du sikker på at have noget unikt, som passer perfekt til dig. Det behøver ikke være særligt svært eller tidkrævende at lave sit eget tøj.

Sy dit eget tøj

Det er ikke så svært at sy sit eget tøj, som mange tror. Med en symaskine, stof fra www.stofdepotet.dk, og en smule øvelse, kan man sagtens sy simple ting som et par løse bukser eller en kjole. Hvis man gerne vil have noget mere avanceret, kan man altid gå på nettet og finde en tutorial til det pågældende stykke tøj.

Det er dog ikke alle, der har tid til at lære at sy deres eget tøj, og det er heller ikke alle der har råd til at købe en symaskine. Men hvis man elsker at gå i noget unikt tøj, så er det en rigtig god hobby at sy noget af sit eget tøj.

Strik dit eget tøj

Strikning er en af de ældste håndarbejdsteknikker, og det er stadig en populær hobby. Strikning kan være med til at skabe unikt tøj, som ikke alle andre har. Det kan også være med til at give dig et bedre forhold til dit tøj, da du selv har lavet det. Du vil have et mere personligt forhold til dit tøj, end hvis du havde købt det i butikken. Derudover er det også en rigtig god måde at beskæftige sig selv på, mens man eksempelvis ser fjernsyn eller lytter til musik.

Køb genbrugstøj, og sy det om

Når man køber genbrugstøj, så er det ofte ting, som man kan sy om og give et helt nyt udtryk. Dette gælder især for jakker og blazere, hvor der er meget stof at arbejde med. Her kan man eksempelvis sy en ny krave, eller måske ændre faconen på den helt ved at lave den om til en kortere model.

På denne måde kan man upcycle gammelt tøj, så man får noget nyt, der passer bedre til ens egen stil. Det samme gælder for bukser – her kan man enten sy dem op, hvis de er for lange, eller måske skifte knapperne ud med nogle andre farver eller former.

Ved selv at lave sit eget tøj, kan man både spare penge, klæde sig mere unikt og desuden være god ved klimaet, da man undgår at bruge penge på tøjproduktion.