Hvilke typer af afstandsmåler findes der?

afstandsmåler-måling-carl-ras

Hvilke typer af afstandsmåler findes der?

Hvad er en afstandsmåler?

Et smart måleinstrument man benyttede under anden verdenskrig og nu til dags på en byggeplads, til hjemmet eller til hopier som golf og jagt. Man bruger den som navnet anviser, til at måle en afstand. Forskellen på mange andre former for måleinstrumenter og denne type er at du kan blot placere din afstandsmåler på et stativ, trykke på en knap og bare lade den gøre arbejdet. Her skal du tøve med at holde på tommestokken eller målebåndet. Mange mærker står bag disse seje instrumenter som for eksempel Bosch, Leica, Hultafors og Milwaukee. En afstandsmåler kan muligvis bruge en teknologi såsom ekkolod eller lasere eller kan bruge grundlæggende matematik til at bestemme afstanden baseret på objekter i synsfeltet. Prisforskellen kan være alt fra 400 kr. til 13.000 kr. De forskellige features de hver især besidder. Nogle har Bluetooth forbindelse, andre har farve display skærm. Nogle måler via laser og andre har afstandsmåler indbygget i en kikkert til fordel for jagt af dyr. Så det er værd at tage et kig på de valgmuligheder du har inden du beslutter dig for hvilken en passer dig og dine behov. Du tænker sikkert aldrig, samtidig med at du stadig har en gammel tommestok liggende ude i garagen. Men du skal se afstandsmåleren som et nuværende måleinstrument have liggende i hjemmet. Den gør meget af arbejdet for dig som en tommestok eller målebånd ikke kan konkurrere med.

Forskellige typer af afstandsmåler

Ultralydsafstandsmåler
Går vi nogle årtier tilbage var denne form for afstandsmåler man benyttede. Nu til dags findes den i blandt de billig af slagsen siden teknologien har ændret sig. Det kaldes for en ultralydsafstandsmåler fordi den via lydimpuls sendes afsted for så at ”vende tilbage” med et målingssvar.

Laserafstandsmåler
Hvis du gerne vil se sej ud imens du benytter et udstyr i hjemmet eller en arbejdsplads. Denne her type bestemmer afstanden via en rød laser stråle som få dig til at tænke på en Mission Impossible film. Man skal tænke fremad og ikke bagud, så hold dig til laser versionen. Det er den nyere udgave af ultralyd afstandsmåleren.

Elektronisk Målepind
Den her smalle og simple udgave af en afstandsmåler kan erstatte tommestokken. Den måler det samme, nemlig bare enkeltvis afstanden. Men det er lettere at arbejde med en målepind, da man ikke behøver at holde den så præcist som med en tommestok.

Kikkert med afstandsmåling
Afstandsmålere for de seje jægere. De skal ikke misforstås for at være de samme af slagsen som de normale laserafstandsmåler. Forskellen her er at kikkerten benytter infrarødlaser. Afstandsområdet kan være op til 800 meter, oplysningen man få er til gengæld minimal på hele eller halve meter.

Golfkikkert
Til verdens mest spændende sportsgren har afstandsmålere en stor betydning. Det er ikke til at vurdere hvor målet er henne når man få solens stråler lige i øjet. For golfspillere hjælper afstandsmåleren at øge chancen for en hole in one. Denne her model kan godt bruges til andet, men ”golfkikkert” er muligvis lettere at huske end ”range finder” samt appellere til at hvis målgruppe.