Alt du skal have styr på inden barnedåben

At døbe et barn er ikke kun selve ritualet. Det er også en fest, som ikke skal mangle noget. Som nybagte forældre vil man gerne have, at det hele spiller, men det i sig selv kan blive en uoverskuelig stressfaktor. Så før det hele stiger dig til hovedet, kan du læse denne guide, så du ved, hvad der skal gøres.

Gæstelisten og bordplanen

Når datoen er sat, gildesalen er fundet og aftalen er på plads, er det med at få sendt invitationer afsted. Allerede her, ønsker man selvfølgelig, at det skal være noget særligt. Ønsker du særlig invitationer til barnedåb, kan du vælge at få lavet invitationer med billeder af den lille. Når de er på plads og havnet i postkasserne. Så kan I godt begynde at planlægge, hvordan dagen skal forløbe. Alt, jeres gæster skal vide, skal gerne stå i invitationen, og resten kan I finde ud af op til. Heriblandt bordplanen, som er et stort puslespil, der skal gå op. Gå i gang med den i god tid, men brug ikke for meget energi på den. Det skal nok gå alt sammen.

Middag og fridag

Når det kommer til selve festen efter dåben, skal der selvfølgelig serveres noget lækkert mad og måske nogle velkomstbobler, mens gæsterne ankommer. Folk kommer typisk med gaver til den lille, og derfor er det en god idé med et gavebord. Når alle er ankommet, kan I kalde til bords og starte ud med at sige tak og byde velkommen. Mange vælger at lave et lille kort med menuen, som de ligger ud på bordene sammen med bordkortene. På den måde, slipper man for mange spørgsmål. Derefter handler det bare om at nyde dagen, maden og selskabet. Her I brug for nogle aktiviteter, kan I have dem i baghovedet, hvis selskabet trænger til luft, og ellers skal det hele nok gå.