Sådan kommer du godt i gang med sejlads

Står du og mangler en ny hobby, men er ikke helt sikker på hvor du vil søge hen, da kan svaret gemme sig her. Hvis ikke du før har hørt om sejlads i kajak, vil du her blive præsenteret for diverse modeller og tilbehør, som tilsammen vil give dig en god start, hvis du har i sinde, at give dig i kast med denne type hobby. Det kan være svært og uoverskueligt at starte på noget nyt, så forhåbentlig dette kan give dig et indblik i, hvad det hele drejer sig om.

Hvilken pagaj passer dig bedst

Det nok vigtigste sted at starte, hvis du ønsker at give dig i kast med sejlads er, at du anskaffer dig den rette kajak og pagaj. Allerede her vil ordet pagaj måske virke fremmede, men dette er blot et andet ord for en åre, blot hvor der er padler i begge ender, som giver dig et bedre flow, når du sejler. Disse kan også være todelt, så de er lettere at transportere. Afhængigt af om du er nybegynder eller prof, vil der være forskellige pagajer, som passer dit niveau. Vi tager her udgangspunkt i en nybegynder, hvoraf en lidt billigere pagaj burde kunne opfylde dine behov.

En pagaj til ethvert formål

Udover at økonomiklassen for de pagajerne er forskellige, findes der også pagajer til hver deres formål. Disse varierer både i længde og bredde på bladene. Vil du gerne have en stor og hurtig fremgang, skal dit pagajblad være stort, hvorimod et mindre blad egner sig til mere stille ture over længere distancer. En bredbladet pagaj bruges for det meste i konkurrencer, da denne giver denne hurtige effekt. En smalbladet pagaj bruges derimod mest til havkajak eller af kvindelige kajakroere. Udover disse typer, kan også nævnes en wingpagaj, som primært bruges til kapkajak, havkajak og turkajak ligesom den bredbladet pagaj.